تحقیق روانشناسی در رفتار سازمانی (مبانی رفتارهای فردی)

تحقیق روانشناسی در رفتار سازمانی (مبانی رفتارهای فردی) تحقیق روانشناسی در رفتار سازمانی (مبانی رفتارهای فردی)

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 141 KB

تعداد صفحات : 16

بازدیدها : 249

برچسبها : رفتارهای فردی رفتار سازمانی

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی در خصوص مبانی رفتارهای فردی و بررسی رفتار سازمانی با نقشهای روانشناسی

تحقیق کامل مبانی رفتارهای فردی

در این مطالعه رفتار سازمانی مورد مطالعه قرار می گیرد که این موضوع جهت کمک به مدیران برای پرورش و توسعه مهارت های لازم در زمینه ارتباط با کارکنان است. موضوع این تحقیق مبانی رفتار فرد می باشد. از رشته های علمی موثر در رفتار سازمانی فقط روانشناسی در سطح فردی بوده و بقیه در سطح گروه می باشند. بنابراین برای درک رفتار فرد در این تحقیق ابتدا نقشهای روانشناسی را بررسی می کنیم که این نقشها در چهار دسته نگرش، شخصیت، ادراک و یادگیری می باشد که به تفکیک بیان خواهند شد.

مطالعه افراد انسانی را مطالعه رفتار سازمانی می نامند. رفتار سازمانی عبارت است از مطالعه منظم (سیستماتیک) عملیات، اقدامات، کارها و نگرش های افرادی که سازمان را تشکیل می دهند. در رشته رفتار سازمانی مطالعه منظم جایگزین قضاوت شهودی می شود، یعنی مدارک و شواهد علمی که در شرایط کنترل شده جمع آوری می شود، به شیوه ای معقول مورد سنجش و ارزیابی قرار می گیرد و در رابطه با هر معلولی در پی علت بر می آید. در رابطه با عملکرد فرد نیز سه عامل نقش اساسی دارند: تولید (بهره وری)، غیبت و جابجایی کارکنان. مدیران به کیفیت و کمیت تولید کارکنان توجه دارند، حال آن که غیبت و جابجایی کارکنان بر بازده و تولید آنان اثر معکوس دارد. جابجایی کارکنان موجب افزایش هزینه ها می شود و سازمان همواره با افرادی کم تجربه کار می کند. مدیران به سه علت به رضایت شغلی کارکنان توجه دارند: 1- می توان بین رضایت شغلی فرد و تولید یا بهره وری یک رابطه مستقیم مشاهده کرد. 2- رضایت شغلی فرد با میزان غیبت و جابجایی او رابطه معکوس دارد. 3- مدیران در برابر کارکنان احساس مسئولیت انسانی می کنند واژه سازمان در آخرین بخش تعریف نشان می دهد که رفتار سازمانی، رفتار فرد یا گروه را در رابطه با کار مورد توجه قرار می دهد.

رفتار سازمانی یک رشته کاربردی از علوم رفتاری است و بر پایه چندین رشته علوم رفتاری قرار دارد که عبارتند از: روان شناسی، جامعه شناسی اجتماعی، مردم شناسی و علوم سیاسی ، روان شناسی در سطح خرد و بقیه در سطح کلان نقش ایفا می کنند.

برای بهبود کیفیت و افزایش تولید یا بهره وری باید برنامه هایی را مثل کنترل کیفیت کامل و بازسازی اجرا کرد تا به موجب آنان افراد و کارکنان تشویق شوند که در امور مشارکت فعال نمایند. مدیریت می کوشد تا رفتار کارکنان را بهبود بخشد زیرا این امر در اثر بخشی اهمیت زیادی دارد. همچنین می کوشد تا ارتباطات بهتری با آنها برقرار کرده و تیم های اثر بخش تر به وجود آورد. ...

تحقیق مبانی رفتارهای فردی

رضایت شغلی، نگرش کلی فرد درباره کارش است عواملی که موجب رضایت شغلی می شوند شامل: 1- معارضه یا گیرایی کار 2- سیستم پاداش که براساس عدل و مساوات قرار گرفته باشد 3- شرایط کاری که فرد را حمایت کند و 4- همکاران و یاران شغلی که فرد را یاری دهند و پشتیبان وی باشد. می باشد. رضایت شغلی می تواند بر میزان تولید و بازدهی اثر مثبت داشته باشد اما این اثر چندان زیاد نیست . توجه کردن به متغیرها واسطه ای باعث شده است که این رابطه بهبود یابد یا تقویت شود همچنین تئوری ناهمسانی شناختی هنگامی مطرح می شود که بین نگرش دو یا چند نفر یا بین رفتار و نگرش افراد نوعی بی ثباتی مشاهده شود . مقصود از تئوری ناهمسانی شناختی این است که افراد می کوشند این ناهمسانی را به حداقل ممکن برسانند و مسائل و مشکلات مربوطه را حل کنند. کاربرد ناهمسانی شناختی در سازمان : می توان بدان وسیله تمایل فرد را از نظر تغییر در نگرش و رفتار پیش بینی کرد. نگرش و رفتار با یکدیگر رابطه علی و دارند یعنی نگرش فرد تعیین کننده کارهایی است که وی انجام می دهد و این رابطه را می توان اندازه گرفت ، مشروط بر این که متغیرهای واسطه ای را هم مورد توجه قرار داد . ...

فهرست مطالب

مقدمه

نگرش

رضایت شغلی

عوامل تعیین کننده رضایت شغلی

گیرایی کار

پاداش براساس عدل و مساوات

حمایت فرد

همکاران

رضایت شغلی و تولید (بهره وری)

تئوری ناهمسانی شناختی

رابطه نگرش و رفتار

شخصیت

شاخص مایرز-بریگز

سایر ویژگیهای شخصیتی

کانون کنترل

خودکامگی

ماکیا ولی گری

سازش با عوامل محیطی

خطر پذیری

تحقیقات جدید

رابطه بین مشاغل و شخصیت

ادارک

تئوری اسنادی

فرق قائل شدن

همانند سازی

تداوم رویه رفتار

یادگیری

فرآیند یادگیری

نتیجه گیری

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید