دسته : تحقیق
فرمت فایل : word
حجم فایل : 34 KB
تعداد صفحات : 12
بازدیدها : 155
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلپروژه دانلودی حاضر به بررسی موج شکن ها، اصول طراحی و احداث موجشکن دریایی و موج شکنها بعنوان سازه های حفاظتی دریا می پردازد. در زیر بخشهایی از از متن این تحقیق آورده شده است.
مقدمه
فرآیند احداث موجشکن سنگی دارای متغیرهای فنی و اقتصادی متعددی است که برای ساخت یک موجشکن باید بر آنها تسلط یافت و زمانی که این متغیرها کاملا درک کردند نقطه آغازی برای طرح و اجرای یک موجشکن کامل و بینقص فراهم میگردد. این متغیرهای متعدد که، در قالب پارامترهای محیطی و پارامترهای سازهای، طرح جانمایی و مقطع اولیه یک موجشکن سنگی را شکل میدهند و سپس توسط پارامترهای ژئوتکنیکی، پارامترهای اجرایی، و پارامترهای نگهداری تکامل یافته و نهایی میگردند تا مقاومت سازه موجشکن را بر اساس معیارهای پایداری تعیین نمایند، با اندرکنش پیچیدهای یکدیگر را تحت تأثیر قرار میدهند و همین موضوع است که فرآیند طرح و اجرای موجشکنهای سنگی را در زمره مسائل پیچیده مهندسی قرار میدهد که با تغییر شرایط طراحی از سایتی به سایت دیگر آن را به پروژهای جدید تبدیل مینماید. حساسیت بالای موجشکنهای سنگی نسبت به تغییرات متغیرها، این پیشبینی منطقی را به وجود میآورد که با افزایش قابل ملاحظه عمق آب محل احداث به عنوان یکی از فاکتورهای اصلی، انتظار برخی تغییرات در فرآیندهای احداث موجشکنهای سنگی به وجود آید. احداث موجشکنهای بندر خدماتی پارس که برای نخستین بار در آبهای عمیق جنوب کشور انجام پذیرفت، نشان داد که با افزایش عمق آب و انجام عملیات، تمهیدات اجرایی جدیدی لازم است تا در هنگام ساخت موجشکن، جایگزینی مصالح نامناسب به جای مصالح مناسب اتفاق نیفتد. در این مقاله بر اساس تجربیات اجرایی حاصل، کلیاتی از جنبه های اجرایی جدیدی که در احداث موجشکنهای مایل سنگی در آبهای عمیق به وجود میآید و حتی توانایی ایجاد تغییرات در ساختار آن را فراهم میسازد، مورد بحث قرار میگیرند.
موج شکنها سازه هایی هستند که بنادر را در برابر اثرات ویران کننده امواج دریاها حفاظت میکنند. تاریخ ساخت موجشکنها به 4000 الی 5000 سال پیش میرسد. فینیقیها اولین کسانی بودند که اقدام به ساخت موجشکنهای اولیه نمودند. در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم موجشکنهای مشابهی ساخته شد که بر اثر حوادث و خرابیهای زیادی که به بار آوردند همگی از نظر مهندسی مردود شناخته شدند. دو موجشکن الجیرز (ALGTERS) و کاتانیا (CATANIA) از این نمونه اند. که هر دو به علت لغزیدن تخته سنگهایشان بر روی یکدیگر بکلی ویران گشتند. لذا برای مقابله با چنین خرابیها لازم آمد تا مطالعاتی در این زمینه انجام گیرد.
اساسا موجشکنها از لحاظ ساخت و طراحی به دو نوع تقسیم میشوند. نوع اول موجشکنهای شیروانی دار یا خاکریز (RUBBLE MOUND BREAKWATERS) هستند که قدیمیترین نوع موجشکن می باشند و نوع دوم موجشکنهای دیواری یا قائم (VERTICAL WALL BREAKWATERS) هستند که طراحی و ساخت آنها مرهون پیشرفت علم و تکنولوژی مهندسی سازه در عصر حاضر است.
این نوع موجشکنها ممکن است از سنگ معدن، مصالح سنگی، چوب، ورقه های فولادی و یا بتن ساخته شوند. طراحی و ساخت این نوع موجشکنها طوریست که اکثرا میتوانند در مقابل عبور جریان آب نفوذناپذیر باشند. از آنجا که شرایط پی و زمین موجود، کاربرد موجشکن، اثرات امواج، در دسترس بودن مصالح و قیمت تمام شده موجشکنها همگی از جمله عواملی هستند که در تحلیل نهایی انتخاب یک نوع موجشکن شرکت موثری دارند لذا قبل از انتخاب نوع موجشکن باید عوامل مذکور مورد بررسی و تحلیل نهایی قرار گیرد تا بتوان از هر گونه خرابی و خساراتی که ممکن است سازه را تهدید کند جلوگیری بعمل آورد...
خرید و دانلود آنی فایل